Nvda, deel 4: surfen op internet - Tech Touch Podcast | Tech Touch Podcast

Nvda, deel 4: surfen op internet

okt 13

Na drie gedeeltes theorie tijd voor de praktijk met Nvda. we testen deze gratis screenreader uit in concrete situaties. Dit gedeelte gaat over Nvda op het internet. We tonen hoe Nvda omgaat met webpagina’s, en er is een extra interessant item over de omgang met flash players zoals youtube. Indien je verdere vragen hebt over deze podcast, dan kan je die zoals steeds hieronder kwijt.

Beluister onze podcasts op: Spotify Apple Podcasts en Google Podcasts Volg ons ook op Facebook

3 reacties

 1. Artin /

  Het klopt niet helemaal wat je zegt over die link lijst. Je hebt de elementen lijst die je kunt openen met nvda+f7.

 2. Artin /

  Een ingebed object met enter openen kan lang niet op elke website, maar het kan wel onder andere op de tech-touch website. Als je op de pagina van een podcast zit en je loopt met de pijltjes door de tekst zegt NVDA op een gegeven moment applicatie audio player. Als je hier op enter drukt kom je in de audio player en kun je langs de verschillende objecten tabben. Deze kun je dan met enter of spatie activeren. Door op NVDA+CTRL+spatie te drukken kom je weer terug in het document.

 3. Hoi tech touch team,
  Weereen geweldigen podcast zoals altijd.
  Maar toch wouw ik een paar dingen duidelijk maken en dat is dat je ook zonder de blader modus de K, de J en de L kunt gebruiken.
  Dat doe je simpel weg door NVDA in slaapmodus te zetten.
  En waarom ze de F niet hebben gekozen is omdat F voor full screen staat bij YouTube.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *