Spotify, deel 1: een account aanmaken - Tech Touch Podcast | Tech Touch Podcast

Spotify, deel 1: een account aanmaken

dec 27

Spotify is een online dienst waarmee je onbeperkt muziek kunt afspelen. Je vindt er meer dan 10 miljoen nummers op terug en zoekt er makkelijk naar artiesten, nummers, albums, playlists en profielen. Het leuke is dat je bij de installatie van de app op de Iphone een gratis proefabonnement krijgt van 48 uur om de toepassing uit te testen. In dit eerste gedeelte maken we een Spotify account. Indien je verdere vragen hebt over deze podcast, dan kan je die hieronder kwijt.

Beluister onze podcasts op: Spotify Apple Podcasts en Google Podcasts Volg ons ook op Facebook

6 reacties

 1. Luhaine /

  Leuk idee voor een podcast. Ik heb zelf als ziende een spotify premium account en wou mijn slechtziende vriendin ook introduceren bij spotify via de iphone / ipad (ios 6 / 7). Echter, het leek ons al snel niet mogelijk gezien er bepaalde dingen in de interface niet, niet goed of onjuist worden opgelezen.

  Als voorbeeld, het in dit deel van de podcast kort genoemde menu aan de linkerkant van het scherm met de zoek en afspeel list optie verdwijnt (visueel) op bepaalde momenten van het scherm omdat een deel van de interface er overheen wordt geprojecteerd. Echter blijft voice over via de “veeg” commando’s het menu nog wel zien. Daarnaast spreekt voice over bepaalde secties onder een bepaalde artiest (bv. het album overzicht) niet uit als i.e. de naam van het album wat geselecteerd is.

  Ik ben er benieuwd hoe je hier om heen komt of dat er continue gebruik moet worden gemaakt van de zoek functie en dan een eigen afspeel lijst maken.

  • Tech Touch Team /

   Hallo, als volledig blinde gebruiker heb ik voorlopig nog geen problemen ondervonden met de albums. Soms is het wel zo dat je niet op het item “alle singles weergeven” kan klikken. In de komende delen zal blijken dat Spotify zeer toegankelijk is op het vlak van muziek. “Inbox” en “Icq” kunnen nog wel verbeterd worden. Groeten, Steven

 2. Luhaine /

  Leuk idee voor een podcast. Ik heb zelf als ziende een spotify premium account en wou mijn slechtziende vriendin ook introduceren bij spotify via de iphone / ipad (ios 6 / 7). Echter, het leek ons al snel niet mogelijk gezien er bepaalde dingen in de interface niet, niet goed of onjuist worden opgelezen.

  Als voorbeeld, het in dit deel van de podcast kort genoemde menu aan de linkerkant van het scherm met de zoek en afspeel list optie verdwijnt (visueel) op bepaalde momenten van het scherm omdat een deel van de interface er overheen wordt geprojecteerd. Echter blijft voice over via de “veeg” commando’s het menu nog wel zien. Daarnaast spreekt voice over bepaalde secties onder een bepaalde artiest (bv. het album overzicht) niet uit als i.e. de naam van het album wat geselecteerd is.

  Ik ben er benieuwd hoe je hier om heen komt of dat er continue gebruik moet worden gemaakt van de zoek functie en dan een eigen afspeel lijst maken.

  • Tech Touch Team /

   Hallo, als volledig blinde gebruiker heb ik voorlopig nog geen problemen ondervonden met de albums. Soms is het wel zo dat je niet op het item “alle singles weergeven” kan klikken. In de komende delen zal blijken dat Spotify zeer toegankelijk is op het vlak van muziek. “Inbox” en “Icq” kunnen nog wel verbeterd worden. Groeten, Steven

 3. Joris Verhulst /

  Hallo,

  Ik ben hier onmiddellijk mee aan de slag gegaan en heb de app zowel op mijn Iphone als op mijn Ipad geïnstalleerd. Op mijn Iphone draai ik ios 6. Ik krijg het programma daar echter niet open. Als ik dubbeltik op het spotify icoontje hoor je de Iphone een geluidsignaal geven en laadt hij het programma, maar dan vlieg ik er onmiddellijk weer uit en beland ik weer in mijn beginscherm. Wanneer je de voice over uitschakelt, kan een ziende gebruiker het programma openen, maar bij het minste wat je doet gooit hij je er weer uit. Met de Ipad functioneert het probleemloos. Heeft iemand hier een verklaring, of beter een oplossing voor?

  alvast bedankt

  Joris Verhulst

 4. Joris Verhulst /

  Hallo,

  Ik ben hier onmiddellijk mee aan de slag gegaan en heb de app zowel op mijn Iphone als op mijn Ipad geïnstalleerd. Op mijn Iphone draai ik ios 6. Ik krijg het programma daar echter niet open. Als ik dubbeltik op het spotify icoontje hoor je de Iphone een geluidsignaal geven en laadt hij het programma, maar dan vlieg ik er onmiddellijk weer uit en beland ik weer in mijn beginscherm. Wanneer je de voice over uitschakelt, kan een ziende gebruiker het programma openen, maar bij het minste wat je doet gooit hij je er weer uit. Met de Ipad functioneert het probleemloos. Heeft iemand hier een verklaring, of beter een oplossing voor?

  alvast bedankt

  Joris Verhulst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *